menu

Welkom in onze kwekerij

De kwekerij

Om een mooie bloem in u uw tuin of op uw terras te krijgen moet er heel wat werk verzet worden in de kwekerij.

De kas moet schoon gemaakt zijn en alle omruil potten netjes schoon. Alle hangpotten en bakken uit de omruilservice worden daarom schoongemaakt door deze te wassen op een hoge temperatuur. Alle vuilresten, schimmelsporen, virussen en eitjes van ongedierte worden hierdoor onschadelijk gemaakt.

In november  is alles schoon en staan we start klaar voor een nieuw seizoen.

In februari beginnen we met het vullen van de bloembakken. Hierin komt speciale Huiskweker potgrond. Lucht-, water en zuurstofverhouding zijn in deze aarde optimaal, zodat de plant zich perfect thuis voelt en goed zal groeien. Dan worden de opgekweekte stekken erin gepoot. Om de planten optimaal te laten groeien en bloeien geven we de plantjes zo  nodig extra warmte of toppen we de planten voor een betere vertakking.

Eind april zijn de bloembakken en de plantjes klaar voor in uw tuin en voor op het terras of balkon. U bent dan van harte welkom! De koffie staat klaar.

Natuurlijk bent u ook eerder welkom. Wij hebben in het voorjaar een mooi assortiment met violen en primula’s.  In de herfst hebben wij een divers assortiment om u tuin of terras ook in de herfst en de winter van kleur te voorzien.

De kwekerij van morgen

Huyskweker D’onruste  vindt een gezonde aarde belangrijk. Vervuiling van de lucht, verspilling van materialen en uitputting van hulpbronnen vormen een grote bedreiging voor de leefbaarheid; nu en op lange termijn. Daarom werken wij op een duurzame en verantwoorde manier. Zo nemen we maatregelen om verspilling tegen te gaan, hergebruiken we onze bloembakken en stekbakken en kweken we op een milieuvriendelijke wijze. Zo willen we een positieve bijdrage leveren aan het ecosysteem.